• English
  • Deutsch
  • Polski

PROPOZYCJA MENU CODZIENNEGO

Korytko chłopskie dla 2 lub 4 osób- żeberko, karczek pieczony- 1 szt, podudzie z kurczaka- 2 szt, kaszanka- 2 szt, biała kiełbasa cienka- 2 szt, ćwiartki ziemniaków, bagietka z masłem czosnkowym, sos czosnkowy, surówki

Flaki wołowe ( podawane z pieczywem)

Żurek w chlebku

Pstrąg smażony ( podawany z surówką, frytkami lub ćwiarteczkami ziemniaków)

Łosoś w sosie koperkowym z brokułami (podawany z frytkami lub ćwiartkami ziemniaków)

Danie Fit- filet z piersi kurczaka grillowany (podawany z surówkami, frytki i ćwiartki ziemniaków za osobną dopłatą)

Placek po węgiersku- duży lub mały (podawane z surówkami)

Golonka w kapuście zasmażanej (podawana z pieczywem, musztardą lub chrzanem)

Karczek w sosie z kluseczkami (podawany z surówkami)

Kotelt schabowy z kością na kapuście zasmażanej ( podawany z frytkami lub ćwiartkami ziemniaków)

Kotelet z piersi kurczaka panierowany ( podawany z surówkami, frytkami lub ćwiartkami ziemniaków)

Micha pierogowa (7 szt ruskich, 7 szt ze szpinakiem, 7 szt z mięsem)

Naleśniki z serem ( podawane z polewą czekoladową i bitą śmietaną)

Zestaw dziecięcy ( kąski z piersi kurczaka panierowane, frytki lub ćwiatrki ziemniaków, ketchup, surówki za dodatkową opłatą)

Desery;

Ciasto na goraco z lodami i bitą śmietaną

Ciasto

Lody z gorącymi owocami 

Kawa z lodami i bitą śmietaną

W każdy ostatni weekend miesiąca,

zapraszamy na reaktywowaną kuchnię PRL-u

(w tych dniach nie są dostępne potrawy ze stałej karty) 

Zupy: 

Szczawiowa 

Pomidorowa z ryżem

Dania główne: 

Schabowy z kością na kapuscie zasmażanej

Zrazy wieprzowe z buraczkami zasmażanymi 

Łazanki z kapustą, boczkiem i kiełbasą 

Fasolka po bretońsku

Pierogi leniwe

Pierogi ruskie z kefirem 

Zakąski: 

Tatar wołowy

Sałatka po żydowsku 

Śledzik w oleju lub śmietanie 

Deser:

Budyń waniliowy z gorącymi malinami 

Do picia: 

Oranżada czerwona 

Kawa Inka